Jadłospis 2 - 6 marzec 2020
PoniedziałekŚniadanie: Bułka pszenna, chleb wieloziarnisty, masło, szynka gotowana wieprzowa, pomidor ,kakao.
Obiad: Zupa pejzanka- pieczywo mieszane. Kasza gryczana z sosem pieczarkowym, surówka z marchwi i chrzanu ze śmietaną, kompot wieloowocowy, mandarynka.
Podwieczorek: Zapiekanka z serem żółtym i keczupem.
Wtorek
Śniadanie: Bułka grahamka, chleb wieloziarnisty, masło, twarożek z rzodkiewką, kawa zbożowa.
Obiad: Zupa brokułowa - pieczywo mieszane. Gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy ziemniaki. Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Budyń śmietanowy.
Środa
Śniadanie: Bułka pszenna, chleb wieloziarnisty, masło, polędwica drobiowa, papryka, herbata z cytryną.Bułka pszenna, chleb wieloziarnisty, masło, polędwica drobiowa, papryka, herbata z cytryną.
Obiad: Zupa ogórkowa -pieczywo mieszane. Krokiety z mięsem i surówka z kiszonej kapusty. Woda mineralna.
Podwieczorek: Jabłko pieczone.
Czwartek
Śniadanie: Bułeczka z ziarnami, chleb wieloziarnisty, masło, polędwica sopocka, ogórek, kakao.
Obiad: Zupa biały barszcz z jajkiem–pieczywo mieszane. Kotlet drobiowy panierowany w płatkach jaglanych, ziemniaki, sałata ze szczypiorem i śmietaną . Kompot z owoców. Jabłko
Podwieczorek: Serek wiejski.
Piątek
Śniadanie: Bułka maślana, chleb wieloziarnisty, masło, serek topiony, miód, kawa zbożowa.
Obiad: Zupa ryżanka z pomidorami- pieczywo mieszane. Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi ze śmietaną. Kompot z owoców.
Podwieczorek: Banan.